Nieuws   Zoeken 

Cindy en Coen's super snelle zoete Chili Inktvis
Ingredienten: (2 pers.):
500 gram Inktvisringen (diepvries)
scheutje Zonnebloemolie.
4 eetlepels zoete chili-saus.
1 eetlepel geraspte gember.
2 teentjes knoflook uit de knijper.
1 ui.
1 eetlepel sojasaus.
2 eetlepels water.
beetje ketoembar (koriander uit een potje)
200 gram gedroogde rijstvermicelli of cellofaannoedels.
Bereiding:
Bereid de vermicelli zoals op de verpakking staat en laat deze uitlekken in een vergiet. Verhit een wok op hoog vuur, giet er de zonnebloemolie in, zorg dat de olie gaat uitlopen. Doe de gember, de knoflook, de ui (in kleine stukjes gehakt) en de inktvisringen er in en roerbak 3 minuten, of tot alles lichtbruin is. voeg nu de zoete chilisaus, sojasaus en de 2 eetlepels water in de wok en roerbak nu 2 minuten, of tot de inktvis net gaar is. Doe er dan de rijstvermicelli of cellofaannoedels bij, schep het geheel om zodat het mooi verdeeld wordt. Strooi er nu wat ketoembar overheen roerbak nu nog 1 minuutje. Dien het geheel op vanuit de wok, klaar ben je!
Receptnummer: 10996 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Als je van pittig houdt kun je 1 rood chilipepertje toevoegen, je kan eventueel ook gewone rijstmie gebruiken. Het recept is echt super snel en super makkelijk (ook de beginnende wokker kan het!) Succes en smakelijk.....
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept