Nieuws   Zoeken 

Monique's rodekoolsalade met spekjes en nootjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 rodekool
zout
olie
150 g. rookspekblokjes
1/2 wijnglas goede azijn
1 zachtzure appel
citroensap
1 eetl. suiker
150 g. cashewnoten
Bereiding:
Schaaf de rodekool in zeer dunne sliertjes. Bestrooi met wat zout en kneed het flink door om de kool te kneuzen zodat hij zacht wordt. Doe daarbij keukenhandschoenen aan als je niet nog dagen met blauw/paarse handen rond wilt lopen. Je kunt hem meteen verder bereiden, maar het is het lekkerst als je hem nog een paar uurtjes laat staan op een koele plek. Kort voor de maaltijd bak je de spekjes knapperig in een laagje olie. Voeg de azijn toe en laat dit zo'n 5 min. pruttelen. Giet dit over de rodekool. Snijd de appel in blokjes, druppel er citroensap over en meng dit samen met de suiker en de grofgehakte noten door de salade.
Receptnummer: 11035 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Een heerlijke wintersalade met zoet, zout, zuur en knapperig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept