Jef's feestelijke scampi's in een getomateerde wittewijn saus
Ingredienten: (2 pers.):
500 gr. rauwe scampi's
250 gr. champignons
1 ui
1 teentje look
20 cl droge witte wijn
eetlepel bloem
1 blik gepelde tomaten in blokjes gesneden
scheutje room
1 tablet visboullion
verse basilicum
peper/zout
olijfolie
Bereiding:
-Pel de rauwe scampi's (indien je diepvries neemt laat je ze best niet helemaal ontdooien, dit pelt makkelijker). Ontdoe ze eventueel van hun darmkanaaltje (zwart draadje dat over de rug loopt).
- snipper de ui zeer zeer fijn en fruit aan in genoeg olijfolie samen met het geperste teentje look
- voeg de scampi's toe en bak ze tot ze beginnen te kleuren (niet te lang of ze worden taai).
- champignon's heel fijn snijden en toevoegen
- Een lepel bloem toevoegen en goed onder elkaar roeren
- de witte wijn toevoegen en lichtjes laten inkoken
- basilicum en tablet visboullion toevoegen
- blik gepelde tomaten toevoegen (moet niet helemaal)
- zachtjes laten pruttelen en af laten koelen (de saus krijgt zo meer smaak)
- Voor het serveren snel even terug opwarmen en een scheutje room toevoegen
- opdienen met heerlijk warm chiabattabrood
Receptnummer: 1113 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jef
Opmerking:
kan ook als voorgerecht opgediend worden. De aangeduide hoeveelheden zijn dan voor 4 personen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept