Nieuws   Zoeken 

Marjo's zalmsoep met dille en citroenkaas
Ingredienten: (2 pers.):
1 courgette
3 dl visbouillon (tablet)
1/2 citroen
100 gr roomkaas
150 gr zalmfilet
(verse) dille
2 harde broodjes
evt rucola oid voor garnering
peper en zout
Bereiding:
Schil de courgette en snijd het in blokjes. Breng dit met de bouillon aan de kook en kook het in 10 minuten gaar. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers hem uit. Roer de rasp en de sap door de roomkaas. Breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de zalm aan de courgette toe en laat de vis in 3 minuten gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde lichtgebonden soep. Was de dille en verwijder de takjes. Voeg de dille en een flinke eetlepel roomkaas toe aan de soep. Warm de soep goed door en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap. Snijd de broodjes open en verdeel de rest van de citroenkaas met de rucola erover en serveer de broodjes bij de soep.
Receptnummer: 11183 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Het is een heerlijke soep waarmee je goed de blits kan maken bij familie en vrienden. Als je het in kleine kommetjes (koffiekopjes kan ook) serveert krijgt het iets exclusiefs en blijft de soep ook beter warm. Een paar drupjes room en een dotje dille erover maken het helemaal af!
Ik volg sinds kort het Atkins dieet en daar past dit prima in. In plaats van een broodje gebruik ik dan een vel sla, waar ik de kaas opsmeer en die ik dan als een pannekoek op rol.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept