Ingredienten: (4 pers.):
1 pak 4-granen pannenkoekmix
melk
eieren
300 gr ontbijtspek (plakjes)
250 gr rundergehakt
2 tomaten in stukjes
1/2 courgette in stukjes
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 grote gesnipperde ui
2 pakjes Tomato Frito (Heinz)
pesto of italiaanse kruiden
eventueel wat geraspte kaas
| Bereiding:
Bereid de pannenkoekmix met de melk en eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak, met het ontbijtspek, 8 grote spekpannenkoeken en houd ze warm. Maak de vulling als volgt: rul het gehakt in een koekenpan. Voeg achtereenvolgens de ui, de knoflook, courgette en tomaten toe en laat alles even meebakken. Doe de pakjes Tomato Frito erbij en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met pesto (of italiaanse kruiden); de saus mag best lekker gekruid zijn! Leg nu op elke pannenkoek een flinke schep saus en vouw hem dicht. Als je nog tijd over hebt kun je de pannenkoeken bestrooien met geraspte kaas en in een voorverwarmde oven (220 °c) of onder de grill een goudbruin korstje geven. Maar zonder kaas is het ook erg lekker. Eet smakelijk! |