Nieuws   Zoeken 

Beppie's vistaart met zeevruchten.
Ingredienten: (4 pers.):
Ca. 80 gr. tonijn - uit blik
100 gr. rivierkreeftjes
100 gr. surimi - in stukjes
100 gr. gemengde zeevruchten
mosselen
garnalen
inktvis
oid.
6 lapjes diepvries bladerdeeg - ontdooid
5 eieren
versgemalen peper
zout
2 eetl. dille - fijngehakt
1 theel. mosterd
125 ml. crème fraïche
100 gr. belegen kaas - geraspt
½ bakje kerstomaatjes
springvorm of quichevorm Ø 27 cm.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de vorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Druk de naden van de deeglapjes tegen elkaar. Prik de deeglap hier en daar in met een vork. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel deze, met de met de rivierkreeftjes, surimi en zeevruchten over de deeglap. Klop de eieren los met peper, zout, dille, mosterd en crème fraïche. Giet dit mengsel over de vis. Verdeel de geraspte kaas er over en bak de taart 30 - 40 min. In het midden van de oven. Kruis de tomaatjes in en leg ze de laatste 5 min. Op de vistaart in de oven. Serveren met een groene salade met bleekselderij en bijv. Een honingdressing. Wil je de taart in de combimagnetron maken dan voorverwarmen op 220 ºC en bak de taart, bij 350 watt, onafgedekt 20 - 25 min.
Receptnummer: 11219 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Recept uit het visboek van het Nederlands Visbureau.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept