Nieuws   Zoeken 

Jan's Goelai Kambien
Ingredienten: (6 pers.):
2 kg. Lamskoteletten
8 Sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 stuk sere (heel stuk)
5 Laos
3 Gember
7 Kemirinoten
5 Djeroek poeroet
2 stuks Salam
1 afgestreken dessertlepel Djinten
1 afgestreken dessertlepel Ketoembar
1 Kaneelpijpje
1 theelepel Trassi
1 theelepel Steranijs
1 theelepel Koenjit
3 rode Pepers
Nootmuskaat
Bereiding:
De lamskoteletten in ruim water laten trekken.
De Kemirinoten in een hete pan wat poffen
Dan uitjes, Kemirinoten, knoflook, Laos, gember en de sereh heel fijn maken.
Dan alles in wat olie fruiten, alle kruiden erbij doen.
Dan alles in de bouillon met lamskoteletten doen en ± 10 min laten trekken.
Serveren met komkommer en tomaat in grove stukken gesneden
Daarover wat zout en citroensap.
Receptnummer: 1130 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept