Ingredienten: (6 pers.):
2 kg. Lamskoteletten
8 Sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 stuk sere (heel stuk)
5 Laos
3 Gember
7 Kemirinoten
5 Djeroek poeroet
2 stuks Salam
1 afgestreken dessertlepel Djinten
1 afgestreken dessertlepel Ketoembar
1 Kaneelpijpje
1 theelepel Trassi
1 theelepel Steranijs
1 theelepel Koenjit
3 rode Pepers
Nootmuskaat
| Bereiding:
De lamskoteletten in ruim water laten trekken.
De Kemirinoten in een hete pan wat poffen
Dan uitjes, Kemirinoten, knoflook, Laos, gember en de sereh heel fijn maken.
Dan alles in wat olie fruiten, alle kruiden erbij doen.
Dan alles in de bouillon met lamskoteletten doen en ± 10 min laten trekken.
Serveren met komkommer en tomaat in grove stukken gesneden
Daarover wat zout en citroensap.
|