Nieuws   Zoeken 

Jan's Bami
Ingredienten: (4 pers.):
2 pak Bami
4 Sjalotjes
3 Teentjes knoflook
1 Dubbele kipfilet
Javaanse bamigroenten (Bestaande uit Paksoy,wortel, prei,paprika´sen wat witte kool)
Oestersaus
Sesamolie
Chinese ketjap
Ketjap manis
Zout en peper
Bereiding:
Water kookt, de bami laten wellen en losmaken tot het water weer kookt.
Dan vuur onder pan uitmaken, deksel op pan en 4 minuten laten staan.
Dan controleren of de bami gaar is.
(tussen twee vingers voelen of de bami kan samendrukken)
Dan afspoelen met koud water.
Dan in wok de fijn gesneden sjalotjes en knoflook fruiten.
De fijngesneden kip erbij doen en gaar roerbakken.
Dan de Javaanse bamigroenten erbij en even omroeren.
Dan wat peper en zout naar smaak.
Dan de bami erbij en doorroeren.
scheutje oestersaus, scheutje sesamolie en scheutje Chinese ketjap en scheutje ketjap manis erbij en het geheel omroeren dat de bami weer warm is.
Receptnummer: 1134 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept