Jan's Fu Yong Hai 2
Ingredienten: (4 pers.):
4 eieren
4 lepels melk (kan ook water of bouillon)
1 ons krab
peper en zout
evt. wat groenten en kruiden (bijv. ui, worteltjes, selderij, peterselie, peultjes, prei)
Bereiding:
Fruit de ui en eventueel de groenten in een lepel margarine 5 min. (afkoelen)
Klop de eieren met wat peper en zout en de melk en doe er de gefruite groenten en het krabvlees in.
Bak hiervan omeletten. Hiervoor Ī 25 gr. margarine in een koekepan lichtbruin maken en het eimengsel erin gieten.
De gare massa steeds maar naar het midden scheppen met een lepel.
Deze omelet hoeft maar aan een kant gebakken worden. Op het laatst mag wel even een deksel op de pan gelegd worden om het gaar worden te bevorderen. Het ligt aan de grootte van de beschikbare pan, hoeveel omeletten er van dit mengsel gebakken kunnen worden.
Verder wordt hierbij als groenten gegeven: doperwtjes en/of worteltjes en als hoofdmaaltijd geef u er gekookte rijst of Chinese mie bij.
De omelet wordt op een verwarmde schaal geserveerd met de groenten er omheen en de tomatensaus er overheen. Garneer met peterselie en wat plakjes tomaat.
Fu Yong Hai kan ook men ook maken met andere ingrediŽnten:
1 ons gekookte garnalen = fu yong van garnalen
1 ons fijngesneden ham = fu yong van ham
1 ons fijngesneden bacon = fu yong van bacon
1 ons fijngesneden kreeft = fu yong van kreeft
2 ons gekookte kippenvlees = fu yong van kip
2 ons gemengd gehakt = fu yong van gehakt
Presenteer er droge rijst of Chinese mie bij.
Receptnummer: 1142 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept