Nieuws   Zoeken 

Patries' kabeljauwpotje
Ingredienten: (2 pers.):
400 gram kabeljauwfilet
250 gram worteltjes
300 gram krielaardappeltjes (cela vita)
1 ui
25 gram boter
1 eetlepel olie
150 gram doperwtjes (diepvries)
1 eetlepel mosterd
1 1/2 deciliter witte wijn
sap van 1 citroen
zout en peper
1/8 slagroom (slankroom)
1 citroen
Bereiding:
Snij de kabeljauwfilet in stukken van circa 3 centimeter alsook de worteltjes! ! Kook de worteltjes en de krielaardappeltjes - apart- in circa 10 minuten beetgaar, giet af en laat ze uitlekken. Snipper intussen de ui grof. Verhit de boter in de wok en voeg dan de olie toe. Roerbak de ui 2 minuten, voeg de kabeljauwfilet toe en roerbak de vis voorzichtig circa 5 minuten (probeer de visblokjes heel te houden). Meng voorzichtig de aardappeltjes, worteltjes, doperwtjes, mosterd, wijn en het citroensap erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Laat het geheel 4 minuten pruttelen , voeg na 2 minuten de dille toe. Lekker met slaatje ! !
Receptnummer: 11535 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept