Nieuws   Zoeken 

José's slanke vis- en zeevruchtenlasagne
Ingredienten: (4 pers.):
100 gram kabeljauwfilet (diepvries)
125 gram zalmfilet (diepvries)
250 gram zeevruchten (evt. diepvr.)
250 gram champignons in plakjes
250 gram prei in dunne ringetjes
1 rode paprika in blokjes gesneden
100 ml witte wijn (om te koken)
50 ml Blue band finesse voor koken
25 gram bloem
18 lasagnebladen (Honig)
100 gram linera geraspt 25+ kaas
200 ml magere melk
350 ml water
1 bouillonblokje
25 gram margarine
viskruiden (silvo)
Bereiding:
Los het bouillonblokje op in het (warme) water en laat even staan. Snijd de zalm en de kabeljauw in niet te kleine blokjes en roer ze in een kom door elkaar met de zeevruchten. Smelt de boter een een hapjespan of wok en smoor hierin na elkaar, paprika, prei en champignons enkele minuten. Strooi er de kruiden en de bloem over en roer gedurende 2 minuten goed om. Voeg nu langzaam de bouillon en de melk toe en blijf goed roeren tot de saus dikker wordt. Voeg er nu de zeevruchten aan toe, roeren en aan de kook brengen. Voeg er nu de kaas, de wijn en de room aan toe. Goed doorroeren en het gas laag zetten en 5 minuten laten pruttelen. Vet ondertussen een magnetron- of ovenschaal in met wat olie. Schep wat van de vissaus in de schaal en dek die af met 6 lasagnevellen, weer een laag saus, vellen, saus, vellen en eindig met een laag saus. Het gerecht kan dan 30 minuten in de oven (kijk even op het pak lasagnevellen voor de oventemperatuur) of je zet hem zoals ik in de magnetron op vol vermogen voor 15 minuten. Lekker met een frisse salade.
Receptnummer: 11551 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Als de saus wat dun uit zou vallen kun je die goed binden met een klein beetje koud water, waarin je 2 theelepels maïzena in oplost en al roerend aan de saus toevoegt. Weightwatcherslijners: 8 points.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept