Nieuws   Zoeken 

Tapas---> kleine spaanse verukkelijke hapjes á la Nienke
Ingredienten: (12 pers.):
- Dadels met amandel en spek:
12 Dadels
12 Amandelen
12 plakjes Spek
Aubergine mousse:
3 Aubergines
3 blaadjes gelatine
15 teentjes knoflook
sap van 1 citroen
1 tl zout
1/2 dl olijfolie
2 el geslagen room
2 el gesneden bieslook
Met Ansjovis en kaas gevulde eieren:
12 eieren
30 gr Ansjovis
1 teen knoflook
30 gr parmezaanse kaas
olijfolie
sap van 1/2 citroen
Viskoekjes:
400 gr Soezenbeslag
600 gr gare Vis
600 gr Aardappels
1
5 teentje knoflook
1 bosje gehakte Peterselie
mespuntje cayenne peper
peper en zout
Gevulde Paddestoelen:
12 Grote Paddestoelen
Olijfolie
1/2 Ui
Paneermeel
100 gr Geraspte Kaas
Oregano
1 el Rozijnen
peper en zout
2 dl Kippenbouillon
Tomatenbroodjes met Ansjovis:
1 stokbrood
1/2 blik gepelde tomaten
1 teen knoflook
Ansjovis
Spaanse Pizza:
Deeg:
100 gr Maismeel
500 gr Bloem
25 gr Gist
25 gr Suiker
3 dl Water
Vulling:
4 Uien
20 teentjes knoflook
2 Paprika's
2 kg Tomaten blokjes
Ansjovis Filets
Pijnboompitten
Bereiding:
Dadels met amandel en spek:. 1. Snij de dadels open en verwijder de pit. 2. Vul de dadel met amandel. 3. Omwikkel de dadel met een plakje spek. 4. Bak 10 minuten in een matig hete oven 200 graden tot de spek mooi bruin is. KLAAR! ! ! ! !. Aubergine mousse:. 1. Leg de aubergine en de knoflook in een hete oven gedurende 35 minuten. 2. Verwijder als ze zacht en gaar zijn het binneste van de aubergine en de knoflook. 3. Doe dit in een keukenmachine en maal het totdat het zeer fijn is, los de gelatine erin op, op laag vuur. 4. Voeg de olijfolie toe en het citroensap. 5. Als de massa kous is spatel dan de room erdoor en de gesneden Bieslook. 6. Breng het op smaak. 7. Als laatste doe de mousse in bakjes. KLAAR! !. Met Ansjovis en kaas gevulde eieren:. 1. Kook de eieren 12 minuten. 2. Pel de eieren en snijd ze over de lengte door. 3. Verwijder de dooiers en bewaar deze. 4. Mix de Ansjovis met de knoflook en de kaas tot een gladde pasta. 5. Voeg eventueel wat olijfolie toe. 6. Voegde citroensap toe. 7. Doe de eidooiers bij en mix tot een egale massa. 8. Vul de eieren met de Eimassa. 9. Werk het af met een halve olijf. KLAAR! ! !. Viskoekjes:. 1. Meng de vis, de aardappel en het soezenbeslag dooreelkaar tot een egale massa. 2. Meng er de fijngehakte knoflook door en brengop smaak met de Peterselie, cayenne, peper en zout. 3. Vorm er met behulp van een lepel ovale balletjes van en frituur ze op 180 graden goudbruin /of bak ze in een pan in ruime hoeveelheid olie. KLAAR! ! !. Gevulde Paddestoelen:. 1. Verwijder de stelen van de champignons en hak die fijn. 2. Hak de ui fijn. 3. Bak de ui in de olijfolie met de champignonstelen. 4. Doe er de kaas, de rozijnen en de kruiden bij. 5. Vul de champignonhoeden met dit mengsel en leg ze in een ovenschaal in de bouillon. 6. Laat gaar worden in een hete oven van 200 graden. Tomatenbroodjes met Ansjovis:. 1. Snij de stokbroden schuin in plakjes en bestrijk deze met knoflookolie. 2. Bak ze in de oven 10 minuten op 200 graden. 3. Haal ze uit de oven, en maal de tomatenblokjes fijn (laat ze uitlekken in een doek). 4. Bestrijk de broodjes met een dikke tomatenpasta. 5. Leg als laatste de ansjovis erop! ! !. Spaanse Pizza:. 1. Draai van de deegingredienten een glad deeg. 2. Laat het rijzen. 3. Snij ondertussen de uien en het knoflook fijn. 3. Bak zachtjes de uien tot ze gaar zijn. 4. Voeg de tomaten en paprika toe. 5. Fruit tot er een dikke massa onstaat. 6. Breng het op smaak. 7. (ondertussen is het deeg goed gerezen), Rol het deeg uit en bekleed er een bakplaat mee. 8. Verdeel de vulling over het deeg. 9. Leg er de Ansjovis op. 10. Strooi de pijnboompitten over de pizza. 11. En bak de pizza in een hete oven op 200 graden gedurende 20-25 minuten. EET SMAKELIJK! !.
Receptnummer: 11594 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Op school gebruikte wij deze hapjes als AMUSE! ! ! (AMUSE= Klein hapje vooraf)
Maar op bv: een verjaardag kun je de hapjes ook gebruiken of als klein voorgerechtje. HET KAN ALLEMAAL! ! !
Ik zeg alleen:''Ze zijn echt VERRUKKELIJK''! ! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept