Ingredienten: (4 pers.):
500 gram tomaten (blik)
1 teentje knoflook
3 blaadjes verse bacilicum
peper en zout
300 gram penne
5 eetlepels olijfolie
100 gram mozarellakaas in blokjes gesneden
12 zwarte olijven
2 eetlepels kappertjes
½ theelepel gedroogde oregano
| Bereiding:
Laat de tomaten uitlekken, hak ze en doe ze met het teentje knoflook in een pan. Laat dit 10 minuten sudderen. Neem de knoflook er uit en voeg peper en zout toe. Neem de pan van het vuur en houd deze warm. Kook intussen de penne in ruim water beetgaar, giet af en schenk de olie er over en roer deze er door. Voeg de tomatensaus, de in blokjes gesneden mozarella, de ontpitte en in stukjes gesneden olijven en de uitgelekte kapperjes toe. Vermeng alles goed, breng op smaak met zout en peper, strooi de oregano er over en dien het gerecht op. |