Ingredienten: (2 pers.):
3 eetlepels olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 kleine rode paprika
1 kleine courgette
1 grote vleestomaat
zout
peper
1 theelepel tijm
1 eetlepel fijngeknipte basilicum
50 gram geraspte kaas
6-8 stevige plakken Ardenner ham (afhankelijk van grootte) | Bereiding:
Snipper de ui. Snij de paprika in dunne reepjes en de courgette in blokjes. Ontvel de vleestomaat en snij hem in stukjes. Bak de uisnippers en de uitgeperste teentjes knoflook ca. 5 minuten zachtjes in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Schep de courgetteblokjes, de tomaatstukjes, de tijm en wat zout en peper erdoor en laat alles ca. 15 minuten zachtjes stoven tot het vocht verdampt is. Schep er dan de geraspte kaas en de basilicum door. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Spreid de plakken Ardenner ham uit, verdeel het groentemengsel erover en rol de plakken op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een ovenvast bord of het deksel van een ovenschaal. Bestrijk de rolletjes met 1 eetlepel olijfolie en bak ze ca. 15 minuten in de oven. |