Saskia's zalm uit de oven met olijf, sperciebonen en tomaatjes
Ingredienten: (2 pers.):
Per persoon:
1 zalmfilet
half bakje kerstomaatjes
1 ons sperciebonen
50 gram zwarte olijven (naar smaak)
half bakje ansjovisfilets in olie (naar smaak)
Citroensap
peper en zout.
Bereiding:
Verwarm de oven INCLUSIEF de ingevette ovenschaal! voor op 240 graden (hetelucht). Kook de spercieboontjes enigszins voor in de magnetron of zo (ze krijgen in de oven niet de tijd om gaar te worden). Besprenkel de zalmfilets met citroensap en kruid ze met peper en zout. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en de olijven in ringetjes en hussel door de spercieboontjes, samen met (iets van) de olie van de ansjovisfilets. Neem de ovenschaal uit de oven, en doe een laagje van de groentenmix er in, de zalmfilets er op, en de rest van de mix erover. Leg bovenop dit mengsel de uitgelekte ansjovisjes. Zet een minuut of 20-25 in de oven. Serveren met b. V. Gebakken aardappeltjes.
Receptnummer: 11746 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit recept kreeg ik van een vriendin, die zei dat het van een beroemde kok was. Nou, het is in elk geval lekker. Ingeschatte hoeveelheid kCal per persoon: 610 (exclusief aardappels).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept