Loes d'r standaard sushi roll
Ingredienten: (2 pers.):
vis (rauwe tonijn
rauwe zalm of garnaal)
Nori
Rijst (zie mijn sushi rijst recept)
Sushi Matje
Teryaki saus
Wasabi (let op is extreem scherp!)
Extraís
Avocado
Bosuitje
Cream cheese
Kaviaar (kuit)
Bereiding:
Leg het matje plat op het aanrecht met daarop een blaadje nori. Leg op de nori een heel klein laagje klaargemaakte rijst verdeel het goed zodat de laag overal even dun is. Druk het aan zodat het allemaal een beetje aan elkaar plakt. Leg aan de onderste rand een dunne strook met de vis. Nu kan je je eigen sushi gaan maken met de extra ingrediŽnten. Ik stop er eigenlijk gewoon alles in, zo creŽer je een soort smaakbom zodra je de sushi in je mond stopt! !. Rol de sushi in het matje op en plak hem goed dicht (plakt hij niet uit zichzelf dan kan je wat druppels water op de rand smeren zoals bij een shaggie, dit is in het begin even lastig en oefenen maar hou vol het is de moeite waard). Verwijder het matje en je hebt een grote rol sushi. Snijd deze in 7 Š 8 rolletjes en leg ze op een bordje. Giet in een klein schaaltje wat teryaki saus en een heel klein beetje wasabi en roer dit met je Japanse stokjes goed door elkaar! ! ! Doop een rolletje sushi erin en stop hem in zijn geheel in je mond! ! Eet smakelijk! ! !.
Receptnummer: 11806 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
TIP: als je handen heel erg gaan plakken door de goede plak rijst, dan is het handig om je vingers even in het water te dopen, dit werkt echt goed. Hetzelfde doe je met het mes waarmee je aan het einde je rolletjes snijdt!

PS: het water staat in mijn mond als ik dit aan het typen ben! ! Het is zoooo lekker namelijk! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept