Nieuws   Zoeken 

Gerda's kippentasje met parmaham
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr diepvies spinazie (ontdooid)
nootmuskaat
zout
peper
4 kipfiles
4 plakken parmaham
2 eetl boter
1 eetl olijfolie
12 kleine sjalotten
125 gr kleine champignons
1 eetl bloem
150 ml droge witte of rode wijn
300 ml kippenbouillon.
Bereiding:
Spinazie goed laten uitlekken en op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout. De kipfile in de lange weg insnijden tot een tasje, de tasjes vullen met het spinazie mengsel en dicht drukken. Wikkel de parmaham er vast omheen en steek er een prikker in. Dek ze af en zet ze koud. Boter en olie verhitten en kipfile daarin 2 min aan beide zijde aanbraden. In een ingevette ovenschaal leggen en warm houden. Sjalotten en champignons 2-3 min aanbakken , bloem erbij roeren en dan langzaam de bouillon en wijn erbij gieten en al roerend aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Dat over de kipfile gieten en in een voorverwarmde oven op 200 graden. 20 min en dan de kipfile omdraaien en dan nog eens 10 min.
Receptnummer: 11827 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Prikker eruit halen serveren met de saus, heerlijk met puree en boontjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept