C@rla@'s ravani
Ingredienten: (10 pers.):
7 1/2 dl.water
650 gr.suiker
sap van 1/2 citroen
250 gr.boter
5 geklutste eieren
2 theelepels vanille-essence
250 gr.zelfrijzend bakmeel
150 gr.griesmeel
3 theelepels bakpoeder
1/4 liter slagroom
50 gr.gehakte amandelen of walnoten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook voor de siroop het water en 480 gr. Van de suiker en het citroensap 15 minuten op een laag pitje. Zet de siroop weg om af te koelen. Laat de boter smelten,giet hem in een kom en doe de rest van de suiker erbij. Roer tot de suiker is opgelost. Klop de eieren en de vanille-essence erdoor. Meng bakmeel,griesmeel en bakpoeder door elkaar en roer dit door het suikermengsel. Vet een bakblik van ca. 36/25/5 in met boter en giet het beslag erin. Strijk de bovenkant glad. Bak dit 30-35 minuten tot het iets gebruind is. Snijd de cake nog in het blik in vierkante stukken of ruiten. Giet wat van de siroop over de nog warme cake,pas als dit helemaal opgenomen is nog wat erover gieten. Ga zo door tot de siroop helemaal op is. Serveer de cake op kamertemperatuur,gegarneerd met de slagroom en de amandelen of walnoten.
Receptnummer: 11868 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Een heel lekkere griekse cake,het gaat hier om gewone droge griesmeel en niet om een pap ofzo.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept