Nieuws   Zoeken 

Ronald's pastasalade met zalm, garnalen en kaas
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr Pasta (bijv. Penne of Spiralli)
1 blikje rode zalm
1 bakje (hollandse) garnalen
1 klein blikje ananasstukjes
½ komkommer
½ rode paprika
½ gele paprika
2 bosuitjes
3 eieren
radijs
zilveruitjes
dikke plak (extra-belegen) kaas
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepel tomatenketchup
tabasco
scheutje whisky
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar en de eieren hard en laat deze afkoelen. Snij de komkommer overlangs in vieren en vervolgens in plakjes. Snij de paprika in kleine stukjes en snij ook de bosuitjes klein. Was de radijsjes, snij boven- en onderkant eraf en snij ze in dunne plakjes. Maak van de kaas ook kleine blokjes. Voeg alle groenten (en de ananas) toe aan de pasta in een grote slaschaal. Doe de mayonaise en de tomatenketchup in een bakje, voeg er een paar druppels tabasco toe en roer er de whisky door. Als je uitgeschoten bent met de tabasco, voeg dan een lepel van de siroop uit het blikje ananas toe. Open het blik van de zalm, verwijder de eventuele graatjes en maak enigszins wat kleinere brokjes van de zalm. Voeg dit toe aan je pasta-/groentemengsel, voeg de garnalen en de cocktail-whiskysaus toe en meng het geheel goed door elkaar. De salade wordt extra lekker als je de schaal nu nog even in de koelkast goed laat koelen.
Receptnummer: 11990 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit is een recept waarbij je de pasta als basis moet gebruiken en vervolgens met de ingrediënten kan variëren, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en inhoud van de voorraadkast/koelkast.
Enige suggesties: bleekselderij, augurken, olijven, komijnekaas, mandarijnpartjes, andere sauscombinaties als yoghurt-knoflook of honing-mosterd. Vooral de laatste is lekker met in combinatie met pijnboompitten.

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept