Nieuws   Zoeken 

Tine's visspiesen op de barbecue
Ingredienten: (4 pers.):
4 tonijnspiesen:
250 gr.tonijn in blokjes
4 plakjes citroen in kwarten
1 dunne courgette in plakken van 1 cm.
marinade van 2 eetl.balsanicoazijn
3 eetl olie
1 eetl gedroogde Italiaanse kruiden.
4 zalmspiesen:
250 gr.verse zalm in blokjes
1 bakje kerstomaatjes
marinade van 2 eetl.citroensap en 3 eetl.olie met 1 theel.sambal.
12 tilapiaspiesjes:
2 tilapiafilets in de lengte elk 6 repen
1 winterwortel
in dunne lange repen
marinade van 2 eetl.pesto en 2 eetl olijfolie
2 eetl.ketchup gemengd met wat chilipoeder.
Bereiding:
Steek voor de tonijn en zalmspiesen de ingredienten om en om aan 4 lange metalen spiesen en bestrijk ze rondom met de marinade. Steek voor de tilapiaspiesen elke reep tilapiafilet met een reep wortel zigzag aan een satestokje en bestrijk de spiesjes rondom met de marinade. Rooster de spiesen op de BBQ of hete grillplaat in 6 min. Gaar en keer ze regelmatig om en bestrooi ze met zout naar smaak.
Receptnummer: 11996 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Dit is het recept van de week van tijd voor vis. Het is voor de eerste keer dat we alleen maar vis aten met het BBQen. Het is zo goed bevallen en zo héérlijk! ! ! ! Een een groene salade met stokbrood smaakt er heerlijk bij. Eet smakelijk er komen nog genoeg warme dagen aan voor de BBQ.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept