Nieuws   Zoeken 

De overheerlijke gevulde eieren van Agnes
Ingredienten: (10 pers.):
10 eieren
100 gr. achterham
4 eetl. peterselie (vers of diepvries)
paar takjes peterselie
1 eetl. mayonaise
1 eetl. yoghurt
1 theel. mosterd (Dijon)
garneerspuit.
1 sjalotje
(zee) zout
(vers gemalen) peper
½ theel. paprikapoeder
beetje maggi aroma
Bereiding:
Snipper het sjalotje heel fijn. Snijd de achterham in kleine stukjes en pureer deze in het bakje van de staafmixer of in de foodprocessor. Hak de peterselie fijn (of ook even met de staafmixer, je bent nu toch bezig ) maar bewaar een paar takjes voor de garnering. Kook de eieren hard, pel, halveer ze (halveren doe ik in de lengte) en wip de dooier eruit. Prak de dooiers fijn in een schaal. Voeg er het sjalotje, de gepureerde ham, mayonaise, yoghurt, mosterd, de peterselie, peper, aroma en de paprikapoeder aan toe. Roer dit goed door elkaar. Proef of de smaak goed is. Misschien moet er nog wat zout bij. Vul de garneerspuit (zak) en spuit op ieder half ei een torentje. Versier dit met een klein roosje peterselie. Met het restant kun je ook uitgeholde cherrytomaatjes vullen, smaakt heerlijk en je hebt gelijk weer een hapje erbij.
Receptnummer: 12038 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Om te spuiten heb je een goede homogene massa nodig anders zakt je gespoten torentje in elkaar of het loopt uit je ei. Het moet dus niet te dik zijn want dan krijg je het niet gespoten en ook niet te dun anders loopt het eruit. Dus gebruik afgestreken lepels mayo , yoghurt en mosterd. Je kunt er altijd iets bij doen eruit halen gaat meestal niet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept