Nieuws   Zoeken 

Pharaïlda's vogelnestjes in tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
6 eieren
500 gr gehakt
paneermeel
peper-zout- kruidnoot
1 ui
2 lepels boter
2 lepels bloem
1/2 l water
1 bouillonblokje
1 blik gepelde tomaten (425 gr)
Bereiding:
1. Kook 4 eieren gedurende 8 minuten. 2. Maak het gehakt aan met een ei, paneermeel, peper, zout en kruidnoot. 3. Rol de hardgekookte, gepelde eieren nu in het gehakt en wentel ze vervolgens door eiwit en nogmaals wat paneermeel. 4. Doe de ballen gehakt nu in frituurvet en bak ze enkele minuten zodat ze ook vanbinnen gaar zijn. 5. Snij vervolgens de gehaktballen middendoor en schik ze in een vuurvaste schotel. Bereidingswijze van de tomatensaus:. 1. Laat de fijgehakte ui gaar stoven in de boter. 2. Meng er de bloem onder en voeg de bouillon toe. 3. Breng de gepelde tomaten erbij en breng op smaak met peper en zout, en laat nog eens doorkoken. 4. Giet de tomatensaus rond de gehaktballen en dien op met aardappelpuree. 4. G
Receptnummer: 12088 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Zeer goedkoop en eenvoudig te bereiden gerecht. Vooral lekker voor kinderen , het lijken wel echte vogelnestjes...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept