Nieuws   Zoeken 

Gerda's kippasteitjes
Ingredienten: (6 pers.):
6 plakjes bladerdeeg
1 el olie
1 kleine ui gesnipperd
50 gr gerookte spekreepjes
150 gr kipfiletreepjes
1 el citroensap
1 tl paprikapoeder (pikant)
allesbinder
1 el gehakte peterselie
12 groene olijven met piment
Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Fruit de ui en bak de spekjes en kipfile enkele minuten mee. Schenk 1 dl water en het citroensap erbij, strooi de paprikapoeder erin. Laat alles 10 minuten garen op laag vuur. Bind vocht met allesbinder. Strooi de peterselie erin en breng op smaak met zout en peper. Schep de vulling op de bladerdeeg en leg er twee olijven in. Klap de plakjes over de vulling dicht tot driehoekjes. Druk de randen met een vork goed op elkaar. Bak ze in 15 à 20 minuten gaar en bruin in voorverwarmde oven op 225 graden.
Receptnummer: 12107 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Serveer naar wens koud of warm
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept