Nieuws   Zoeken 

@strid's courgettepannekoekjes met citroenyoghurt
Ingredienten: (4 pers.):
600 g courgette
1 ui
sap van 1 citroen
1 kopje bloem
4 eieren
zout
peper
2 el gehakte munt
2 el gehakte citroenmelisse
2 el gehakte dille
olijfolie voor de citroenyoghurt
400 g yoghurt
sap van 1 citroen
½ bosje citroenmelisse
1 el honing
½ tl komijn
snufje cayennepeper
Bereiding:
Alle ingredienten voor de citroenyoghurt goed met elkaar vermengen en tot gebruik in de koelkast zetten. De courgettes schoonmaken onder koud stromend water en goed afdrogen. De ui pellen en deze damen met de courgette fijnraspen. Besprenkelen met het citroensap. De eieren en bloem toevoegen en er voorzichtig een glad beslag van roeren. Op smaak brengen met peper en zout en de gehakte kruiden toevoegen. Wat olijfolie verhitten in een koekenpan en steeds een lepel van het beslag toevoegen. De koekjes voorzichtig om en om bakken tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Leg ze op een bord en houd ze warm. Als alle koekjes klaar zijn wat van de yoghurt erover scheppen en eventueel voor het oog garneren met nog wat kruidentakjes.
Receptnummer: 12198 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Persoonlijk gebruik ik altijd de kleine turkse courgettes en turkse yoghurt, maar met een hollandse courgette en volle yoghurt lukt het ook.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept