Nieuws   Zoeken 

Micha's garnalen in zoet zure groentensaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 eetlepels zonnebloem of mais olie
1 i schoongemaakt en kleingesneden
1 teentje knoflook uitgeperst
2 preien schoongemaakt en in ringen gesneden.
1 rode paprika schoongemaakt en in stukjes gesneden
2 stengels bleekselderie schoongemakt en in stukjes gesneden
2 ½ dl kippenboullion
2 eetlepels azijn
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel gemberpoeder
2 theelepels suiker
zout
1 eetlepel maizena
2 schijven ananas vers of uit blik in blokjes gesneden
500 gram grote garnalen gepeld.
Bereiding:
1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de prei, de paprika en de bleekselderij toe en fruit deze 2 minuten. 2. Voegde boullion, de azijn, de sojasaus, het gemberpoeder, de suiker en wat zout toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat het groentemengsel 10 minuten zachtjes sudderen. 3. Maak de maïzena in een kommetje aan met wat water en bind met het mengsel de groentesaus. 4. Roer de ananas en de garnalen door de saus en laat alles door en door warm worden.
Receptnummer: 12210 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
serveertip:
gekookte rijst gaat uitstekend samen met dit op de chinese keuken geïnspireerde gerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept