Ingredienten: (4 pers.):
2 kroppen sla
4 rijpen tomaten in schijven gesneden
1 grof gesneede spaanse ui
1 groene paparika in epen gesneden
3 eetlepels gare gesneden bleekselderie
1 blikje tonijn in olie
2 in parten gesneden eirern
1 blikje ansovisfilet
8 zwarte oliven
voor de dressing:
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 tee knoflook uit de knijper
zout
zwarte peper
wat fijn gewreven rozemarijn
wat fijnghakte basilicum | Bereiding:
Was de sla. Pluk de mooiste bladen van de sla en scheur ze in stukken. Bekleed een grota hoten slabak ermee. Rangschik tomatenschijven, ui, repen paprika en stukjes selderie in het rond en schep de kleingemaakte tonijn in et midden. Verdeel de eiparten de ansjovisfilets en de olijven. Meng de ingrediënten voor de dressing en geef die in een kommetje erbij, zodat iedereen zelf kan desseren. |