Dorien's sukade a l'orange |
Ingredienten: (4 pers.):
4 sukadelapjes
2 eetlepels bloem
1 theelepel kerrie
2 eetlepels olijfolie
2 dl jus d'orange
2 dl runderbouillon
1/2 theelepel majoraan
1 eetlepel honig
allesbinder
paar takjes verse munt
zout
verse gemalen peper | Bereiding:
Voorbereiding: Kruid de sukadelapjes met zout en peper en haal ze daarna door de bloem die is vermengd met de kerrie. Verhit de olijfolie in een stoof of hapjespan en bak de sukadelapjes aan weerzijden lichtbruin. Verwarm sw jus d'orange met de bouillon in een steelpannetje. Voeg volgens op een laag vuur de warme jus d'orange un bouillon aan het vlees toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de overing ingrediƫnten toe, behalve de munt. Laat het gerecht op een laag vuur afgedekt in plus minus 90 minuten garen. Bind de saus eventueel met wat allesbinder. Garneer de munt. |
Receptnummer: 12383 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min. |
Opmerking: lekker met roergebakken prei en aardappelblokjes |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |