Nieuws   Zoeken 

Joni's kipsalade met mango
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr kipfilet
1 kippenbouillontablet
1 krop andijvie of friseesalade
2 mango's
150 gr feta
6 gedroogde tomaten op olie
2 el pijnboompitten
3 el gehakte bieslook (vers of diepvries)
voor de dressing:
4 el olijfolie
1 gesnipperd sjalotje
2 el (rodevruchten of frambozen)azijn
2 el mayonaise of zure room
1 dl witte wijn
1 tl kerriepoeder
1 el abrikozenjam of marmelade
peper en zet
Bereiding:
Kook de kipfilets met het kippenbouillontablet gaar in 15 a 20 minuten. Haal het gare kippevlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd de gewassen andijvie of friseesalade in smalle reepjes. Snil de mango's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de feta in blokjes. Snijd de tomaten in reepjes. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekepan. Meng de ingredienten voor de dressing. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Meng de kip met de mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook. Schep de dressing er luchtig door. Schik de salade op een bedje andijvie of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover.
Receptnummer: 12491 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
De kipfilet kan vervangen worden door kalkoenfilet of varkenshaas. In plaats van feta is kruidenroomkaas ook heel erg lekker.
Serveer deze maaltijdsalade met een stokbrood/knoflookbrood en je hebt een heerlijke maaltijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept