Pasta met spinazie en geroosterde cashewnoten
Ingredienten: (2 pers.):
65 gr. cashewnoten
150 gr. pasta
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
600 gr. panklare spinazie
1 1/2 el fijn-gehakte salie
zout en versgemalen zwarte peper
50 gr. geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. hak de cashewnoten grof. verhit de wok en rooster de cashewnoten goudbruin. schep de cashewnoten op een bordje, verhit 2 el olie in de wok en fruit de knoflook even aan. schep de spinazie in gedeelten erdoor, laat de spinazie op hoog vuur al omscheppend slinken, laat het vocht verdampen. schep de pasta en salie door de spinazie en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
schep de pasta met spinazie op twee warme borden en strooi de cashewnoten erover. maal er wat peper boven en besprenkel met olijfolie. geef de parmezaanse kaas er apart bij.
Receptnummer: 125 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Sylvia 130600: hebben we dit gegeten, alleen deden wij er ook nog nep-gehakt (vegetarisch gehakt) door, mits flink gekruid eet je je handen erbij op..zalig gewoon, een aanrader!!! Tip: de parmezaanse kaas deden wij er direkt door.....
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept