Missymee's recept voor marsepein
Ingredienten: (2 pers.):
350 gram gemalen amandelen
175 gram poedersuiker
175 gram witte basterdsuiker
1/2 theelepel amandelessence
1 theelepel citroensap
1 theelepel cognac
2 hele eieren
1 eidooier+1 eiwit
Bereiding:
Begin met alles klaar te zetten: Een ruime pan met een laagje water, een kleinere pan of kom om die au-bain-marie te verwarmen, een wijde schaal met een laagje koud water, en amandelessence, cognac en citroensap samen in een glaasje. Eerst wordt een vla gemaakt: Zeef poedersuiker en basterdsuiker in de kleindere pan of kom. Roer de twee eieren en de eidooier erdoor. Breng in de ruime pan water tegen de kook aan. Bedenk dat als je de pan met suiker in het water zet, het waterniveau stijgt. Het water moet niet over de rand van de pan gutsen. Roer stevig met een garde (of gebruik een mixer) totdat de suikermassa is gebonden. Dit duurt even, een ei is niet in een minuutje gaar. Reken op tien tot vijftien minuten kloppen. Als het mengsel gebonden is haal je de binnenste pan meteen uit het kokende water, en zet hem in een laagje koud water. Roer nog steeds goed, want anders gaat de suikervla aan de wand van de pan stollen. Doe de inhoud van het glaasje erbij, en blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld. Nu kunnen de gemalen amandelen erbij. De massa kan niet meer worden geroerd, maar moet worden gekneed tot een stevig deeg. Dek af met plasticfolie tot je het nodig hebt.
Receptnummer: 12500 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
aanvulling: Je kunt de marsepein eventueel kleuren op 2 manieren. Je kunt het helemaal kleuren of alleen de buitenkant. Dat laatste gebeurt meestal met "winkelmarsepein". Je kunt vloeibare levensmiddelenkleurstof kopen bij toko's. Voor het aanbrengen van details of als je alleen de buitenkant van de marsepein wilt kleuren ga je verven. Neem een theelepeltje kirsch, doe daar wat druppeltjes kleurstof in, en breng deze voedselverf met een penseel aan...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept