Ingredienten: (12 pers.):
250 gr bounty-reepjes
250 gr margarine
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
5 eieren
400 gr meel
125 ml melk
paneermeel
om te garneren:
poedersuiker
blikje abrikozen
muntblaadjes | Bereiding:
Voorbereiding: tulbandvorm goed invetten en bestrooien met paneermeel. Bounty doormidden snijden. Meel vermengen met bakpoeder. Oven voorverwarmen op 180 graden. Margarine, suiker en vanillesuiker met de mixer in 10 minuten goed vermengen. Een voor een de eieren toevoegen en goed blijven mixen. Meel en melk toevoegen en goed vermengen. De helft van het deeg in de tulbandvorm doen en beleggen met de stukjes bounty. De rest van het deeg in de vorm doen. Tulband midden in de oven zetten en in 55 minuten gaar bakken. Tulband na het bakken nog 10 minuten in de vorm laten staan. Tulband uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen. Abrikozen goed uit laten lekken. Voor het serveren de tulband bestrooien met poedersuiker. Bovenkant van de tulband garneren met abrikozen en de muntblaadjes. |