Nieuws   Zoeken 

Lenie's parmezaanse kip met knoflookboter
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
bloem
2 eieren
2 koppen vers broodkruim
1/2 kopgeraspte parmezaanse
kaas
wat olie
keukenpapier
50 gr boter
4 geperste teentjes knoflook
2 eetlepels verse peterselie
zout en peper
Bereiding:
4 Kipfilets in dikke reepjes snijden, door bloem halen. Overtollige bloem eraf kloppen. 2 Eieren loskloppen. In andere kom 2 koppen vers broodkruim mengen met1/2 kop versgeraspte parmezaanse kaas. Stukken kip door het ei halen en dan door het broodmengsel rollen. Wat olie in een koekenpan verhitten, kip in. Porties op matig vuur 1-2 min aan beide kanten gaar bakken, uit laten lekken op keukenpapier en warm houden. In pan 50 gr boter smelten, 4 geperste teentjes knoflook toevoegen en 2-3 min bakken. 2 eetlepels gehakte verse peterselie toevoegen,zout en peper naar smaak toevoegen. Verdelen over de warme kip. Eet smakelijk.
Receptnummer: 12573 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept