Ingredienten: (4 pers.):
1 stukje gember (ca 4 cm.)
2 teentjes knoflook
1 zakje verse koriander
125 ml. (maiskiem)olie
2 limoenen
1 el sojasaus
peper
8 garnalenspiezen (a ca. 50 gr.)
keukenpapier
1 lage schaal van ong. 20 x 30 cm | Bereiding:
gember schillen en raspen. knoflook pellen en fijn snipperen, boven kopje koriander fijn knippen. limoenen uitpersen. in schaal gember, knoflook, koriander, limoensap, olie en soja tot sausje kloppen. op smaak brengen met peper.
garnalenspiezen in schaal leggen en besprenkelen met de helft van de marinade. garnalen ca. 1 uur laten staan. rest van de marinade in fles of kom gieten.
garnalenspiezen droogdeppen met keukenpapier. spiezen op de bbq in ca. 4 min. rose grillen, halverwege keren. spiezen over 4 borden verdelen. over spiezen 1 el van de overgebleven marinade sprenkelen. serveren met gemengde sla en stokbrood
|