Nieuws   Zoeken 

Nynke's drie in de pan van de huishoudschool!
Ingredienten: (3 pers.):
1 pak oliebollenmix
2 a 3 appels (zachtzuur)
150 gram rozijnen
kaneel
stroop of ander beleg
olie
ijsbollepel
Bereiding:
Doe de oliebollenmix in een kom en maak het klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd de appels in blokjes en voeg ze toe. Voeg ook de rozijnen toe en doe er flink wat kaneel over! !. Laat het geheel rijzen zoals op de verpakking staat aangegeven. (30 min). Voor het bakken is het het handigste gebruik te maken van een ijsbollepel. Verhit olie in een pan en doe er hoopjes beslag mee in de pan (mag meer zijn dan drie natuurlijk! ). Draai ze om als de bovenkant gestold is. Als de drie-in-de-pannetjes goudbruin zijn (3 a 4 minuten), zijn ze klaar! Lekker met stroop erop!
aanvulling:
Toen ik het recept dit weekend zelf maakte merkte ik dat de bovenkant bij het bakken niet stolt (zoals bij een pannenkoek) en je dus beter ook niet daarop kan wachten. Keer de drie in de pan gewoon regelmatig om. Dan worden ze héérlijk! Ow ja en de rijstijd was bij de Koopman pakken in ieder geval 45 min.
Receptnummer: 12717 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Oliebollenmix is natuurlijk niet het hele jaar verkrijgbaar. Je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken, maar volgens mijn moeder zijn ze dan minder lekker. Meestal sla ik na oud & nieuw flink wat pakken oliebollenmix in, dan is het hartstikke goedkoop! Het loont ook 2 pakken mix in 1 keer klaar te maken, invriezen wil prima!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept