Nieuws   Zoeken 

Prutje van ouwe jus naar recept van martha's vader
Ingredienten: (4 pers.):
(restje oude jus)
ong. 200 gram cervelaatworst
2 groene paprika's
2 doosjes champignons
400 gram sperciebonen
ong. 1/3 van een flesje chilisaus
(pittigheid naar keuze)
Bereiding:
Cervelaatworst in blokjes snijden, of a) laten sudderen in jus of b) zonder iets aanbakken (opletten plakt gauw), dan de champignons in plakjes en de paprika in reepjes of ringen toevoegen. Met deksel op de pan komt er (goed) veel vocht vrij. Aanmengen met chilisaus en daarna de in stukjes gesneden sperciebonen toevoegen die in de saus gaarkoken. Kan best een uurtje pruttelen en smaakt de volgende dag nog lekkerder. Serveren met rijst én emping.
Receptnummer: 12735 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het recept is al zeker 35 jaar oud, uit een tijd waarin groene paprika en champignons niet vaak op tafel kwamen. Mijn vader maakte het vanwege het overblijven van een restje jus, iets wat bij mij nooit voorkomt, want ik braad weinig vlees. Door de worst lijkt het vet (zal ook wel) maar door het weglaten van de jus is dat al minder. Mijn vader (zou nu 88 geweest zijn) was zijn tijd vooruit en kookte graag; als we het eten denken we aan hem.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept