Nieuws   Zoeken 

Teatske's stoofpeertjes, kruidig en fris
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg stoofpeertjes
75 ml rode bessensap (Betuwe)
50 gr suiker
citroensap (uit een flesje)
of schil van een halve citroen
stukje pijpkaneel
6 kruidnagels
allesbinder of aardappelzetmeel
Bereiding:
Schil de stoofpeertjes, verwijder de klokhuizen en snij ze in vieren. Doe de peertjes in een pan met een paar kneepjes citroensap (of de citroenschil), kaneel en kruidnagels en doe er zoveel water bij dat de peertjes half onderstaan. Stoof alles in 1 tot 1 1/2 uur gaar. Voeg 30 minuten voor het einde van de stooftijd de suiker en bessensap toe. Verwijder (eventuele) citroenschil, kaneel en kruidnagels en bind het kookvocht met allesbinder (doffe saus) of aardappelzetmeel (heldere saus). Serveer warm.
Receptnummer: 12776 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Door de combinatie bessensap/citroen/kruiden zijn deze peertjes lekker fris van smaak. Wij hebben deze peertjes gegeten met "Hannah´s herfstsaucijzen met zuurkool in folie" (receptnr. 1723). Erg lekker! Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer mogelijkheden; bijv als toetje met kaneelijs. Mmmmm!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept