Nieuws   Zoeken 

Vermeire's appeltaart van bij ons thuis
Ingredienten: (6 pers.):
Kant en klaar bladerdeeg of brokkeldeeg
100 gr gesmolten boter
150 gr suiker
35 gr aardappelbloem=maizena
3 eieren
1 pakje vanillesuiker
6 a 8 appelen type jonagolden
1 lepel bloem en 1 lepel suiker gemegd= broyage
Bereiding:
Rol het deeg uit en leg in de beboterde taartvorm van 26 cm diameter. Prik gaatjes in de bodem met een vork en strooi hierover de broyage. Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes, leg ze ook op de deegbodem, de appelen mogen tot aan de rand bovenaan komen. Vermeng vanillesuiker,gesmolten boter, suiker, aardappelbloem en eitjes, klop tot een luchtig mengsel met de klopper, giet alles over de appeltjes en bak ongeveer 30 a 40 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden. Voor de heren serveer je er een glaasje calvados bij, wij dames houden het maar op koffie zeker?
Receptnummer: 12785 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Voor de broyage kan je de lepel bloem vervangen door amandelpoeder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept