Nieuws   Zoeken 

Dorien's varkenssoep met varkenspoulet
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr varkenspoulet
in blokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 winterpeen (á 200 gr)
1 prei
25 gr boter of margarine
1 liter groentebouillon
1 laurier
2 blikken linzen (á 400 gr)
peper
Bereiding:
Pel de ui en snipper deze fijn. Pers de knoflook fijn. Snijd de winterpeen in blokjes en de prei in dunne ringen. Kruid de poulet met peper. Verhit de boter in een pan en bak hierin de poulet in plus minus 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, winterpeen en de prei aan het vlees toe en laat de groenten plusminus 3 minuten op zacht vuur smoren. Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan het groentemengsel en laat de soep op zacht vuur plus minus 20 mnuten zachtjes koken. Zorg dat het vlees en de groenten ruim onder de bouillon staan. Voeg zonodig water toe. Laat de linzen in een zeef goed uitlekker. Kook de soep met de linzen nog plus minus 5 minuten zachtjes. Breng de soep op smaak met peper.
Receptnummer: 12834 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
lekker met boerenstokbrood
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept