Nieuws   Zoeken 

Dorien's kalkoenhaas in romige amandelsaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 kalkoenhaasjes.
3 eetl citroensap.
10 gr gepelde amandelen.
2 eelt olie.
3 eetl vieux.
2 teentjes knoflook
geperst.
250 ml slankroom
1 eetl bieslook
fijngeknipt.
zout.
vergemalen peper.
Bereiding:
Men het sap, zout en peper en marineer hierin de kalkoen en zet het in de koelkast. Laat het vlees na 10 minuten in een vergiet uitlekken. Verwarm de koekenpan met anti-aanbaklaag en rooster de amandelen kort. Laat deze afkoelen op een vel aluminiumfolie. Verwarm dan de olie in een hapjespan. Bak hierin de kalkoen rondom goudbruin op een middelmatig hoog vuur. Neem de kalkoen eruit en houd het warm in de folie. Blus met de vieux en voeg de knoflook toe. Roer dan de room erdoor en leg de kakoen terug. Verwarm nog even en seveer het gare kalkoenvlees met de roomsaus en bestrooi het met de amandelen en de bieslook.
Receptnummer: 12851 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept