Nieuws   Zoeken 

Anneke's schelpje met gegratineerde rivierkreeftjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 teentje knoflook
25 g pijnboompitten
1 sneetje oud wit brood
4 takjes peterselie
2 eetlepels olijfolie
zout
(versgemalen)peper
2 bosuitjes of lente uitjes
2 bakjes rivierkreeftjes
1 bekertje creme fraiche(125 ml)
1/2 eetlepel olie om in te vetten
keukenmachine of staafmixer
4 schelpen of een persoons schaaltjes (vuurvast)
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Knoflook pellen en grof hakken. In de keuekenmachine de pijnboompitten,brood,knoflook en peterselie tot kruimelige massa mengen. Olie erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen pas op snel teveel. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom bosuitjes,rivierkreeftjes en creme fraiche voorzichtig door elkaar scheppen. Schelpen of schaaltjes invetten met olie en het rivierkreeft mengsel erin scheppen. Kruimmengsel erover verdelen. In het midden van de oven de rivierkreeftjes in 10 รก 15 minuten goudbruin laten kleuren en door en door heet laten worden.
Receptnummer: 12878 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit voorgerecht kan je ruim van te voren klaar maken. Het is echt een aanrader.
Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept