Nieuws   Zoeken 

Anja's kaastaart met aubergine en champignons
Ingredienten: (3 pers.):
half pak filodeeg (5 plakjes)
boter (voor invetten)
plm. 300 gram kaas (verschillende soorten
zie opmerking)
1 aubergine
12 tot 16 champignons
2 eieren
halve beker creme fraiche
olie
zout
zwarte peper
1 of 2 teentjes knoflook
rozemarijn
Bereiding:
Beleg een ingevette springvorm met de velletjes filodeeg. Maak mix van alle kaas, de eieren, creme fraiche, peper, knoflook en rozemarijn. Snijd van de champignons alleen de steeltjes en laat ze verder heel. Bak ze in hete olie rondom snel aan. Verdeel ze op de bodem van de vorm en schenk er plm een derde van de kaasmix over. Snijd de aubergine in plakjes en bak die ook in olie ietsje bruin, bestrooi ze met zout. Leg die vervolgens op de kaas met champignons. Houd 8 tot 10 mooie plakjes apart. Stort nu de rest van de kaasmix in de vorm en leg er de laatste plakjes aubergine in, druk die evt iets aan. In de voorverwarmde oven tot het ei gestold is en de bovenkant mooi goudbruin kleurt (30 minuten op 200 graden).
Receptnummer: 12903 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Niet heel erg snel klaar, maar wel ideaal voor het opmaken van restjes kaas. Ik gebruik bijvoorbeeld: feta, oude geraspte kaas en roomkaas, elk ongeveer 100 gram. Snijd harde kaas in kleine blokjes. Zachte kaas kun je fijnprakken of losroeren. Eventueel kun je plakjes brie of geitenkaas (chevre) tussen de aubergine bovenop de taart leggen.

EET SMAKELIJK! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept