Nieuws   Zoeken 

Vicky's zalmsouffleetjes
Ingredienten: (4 pers.):
250 g zalmfilet
40 g boter + extra om in te vetten
40 g bloem
3½ dl melk
50 g geraspte belegen Goudse kaas
3 eieren
1 tl mosterd
1 el gesnipperde dille
Zout enl peper
Nootmuskaat
Bereiding:
Pocheer de zalm in water met zout tot deze gaar is, laat hem dan afkoelen en prak hem fijn. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel even doorwarmen. Schenk er al roerend ca. 1/3 van de melk bij en blijf roeren tot het mengsel glad gebonden is. Roer scheut voor scheut de rest van de melk erdoor. Laat de saus zachtjes ca. 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur en roer de zalm en de kaas door de saus. Splits de eieren en klop de dooiers 1 voor 1 door de saus. Roer de mosterd en dille erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet 4 éénpersoons soufflévormpjes (inhoud ca. 1½ dl) in met boter. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het zalmmengsel. Schep het mengsel in de vormpjes en bak de soufflés in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.
Receptnummer: 12914 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Was de eerste keer dat ik dit gemaakt heb, maar het was echt heel lekker en luchtig! De oven niet open maken voordat de 20 minuten voorbij zijn!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept