Nieuws   Zoeken 

Lydia's kokosrisotto met verse ananas
Ingredienten: (4 pers.):
2 eetl boter
60 gr suiker
150 gr risottorijst
4 dl kokosmelk
1 stengel sereh
1 theel gemalen kardamomvruchtjes
1 verse ananas
1/2 theel kaneel
Bereiding:
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de suiker erdoor en laat dat in ca. 5 minuten op laag vuur karameliseren. Schenk 1 dl kokend water bij de karamel. Schenk er daarna de kokosmelk bij. Roer de rijst erdoor, knak de sereh, leg het in de rijst en breng het geheel aan de kook met de kardamom. Kook de rijst op heel laag vuur afgedekt in ca. 40 minuten gaar. Af en toe doorroeren. Snijd intussen de ananas door de kroon in vieren. Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd het houtige middenstuk eruit. Maak plakjes van het vruchtvlees. Zet de stukjes verspringend terug in de schil. Leg de ananaskwarten op de borden en schep er de warme of tot kamertemperatuur afgekoelde risotto naast. Bestrooi de risotto met kaneel.
Receptnummer: 12949 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Dit recept stond in het blad Vriendin. Op het plaatje zag het er erg lekker uit. Het gaat mij voornamelijk om de risotto zelf. Ik denk dat het lijkt op rijstepap.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept