Nieuws   Zoeken 

Els' gepocheerde kabeljauw met romige gemberjus
Ingredienten: (4 pers.):
4 stukken kabeljauwfilet à 150 gr.
4 dl. appelcider
een stukje gember van ong. 3 cm
zakje gesneden soepgroenten (150 gr.)
2 tl. koenjit
1 visbouillontablet
zout en peper
1 tomaat
1 bosuitje
125 ml slagroom
aluminiumfolie
Bereiding:
Gember schillen en in dunne schijfjes snijden. In een pan de cider met de soepgroenten, gember, koenjit en visbouillontablet aan de kook brengen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. Als de cider plus toebehoren kookt, gas lager draaien en de vis erin leggen. Het vocht mag niet meer koken maar moet er net tegenaan gehouden worden. Na een minuutje of 2-3, het gas uitdraaien en de kabeljauw 8-10 minuten verder laten garen. Tomaat in kleine blokjes snijden. Bosui in ringetjes. Kabeljauw uit de pan scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Eventueel een bord vantevoren warmen in de oven of de kabeljauw in een ovenschaal leggen met de alufolie erover en warmhouden in een niet te hete oven. Boven een nadere pan 2 dl pocheervocht zeven. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 5 minuutjes in laten koken tot licht gebonden jus. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw over vier borden verdelen. Jus erover en erlangs scheppen. Bestrooien met tomaat en bosui. Smakelijk eten!
Receptnummer: 13078 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept