Nieuws   Zoeken 

Ri@'s engelse kaassoep met kaasbroodjes
Ingredienten: (2 pers.):
1 bos lente-uitjes
50 gram boter
4 stengels bleekselderij
2 wortelen
2 aardappels
1 liter groentebouillon
2 dl slagroom of crème fraîche
150 gram stiltonkaas
VOOR DE KAASBROODJES:
1 stokbrood
150 gram zachte geitenkaas
3 eetlepels gehakte walnoten
2 eetlepels bier of cider
zout en versgemalen peper
Bereiding:
Fruit de gesnipperde uitjes zachtjes in boter. Voeg gesnipperde bleekselderij, wortel en blokjes aardappel toe. Bak de groente zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon toe em breng aan de kook. Laat de groente gaar worden en pureer de soep. Maak ondertussen de kaasbroodjes. Snijd het stokbrood in sneetjes. Meng geitenkaas met walnoten en bier of cider. Bestrijk de sneetjes brood hiermee. Zet het brood 10 minuten in een oven van 200° C tot ze goudbruin van kleur zijn. Breng de soep op smaak met de slagroom of crème fraîche en roer de geraspte kaas erdoor met het zout. Maal peper over de soep. Geef de warme kaasbroodjes er apart bij.
Receptnummer: 13100 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Uit de gratis krant Metro
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept