Ingredienten: (8 pers.):
5 eieren
80 g suiker
50 g cakemeel
17 g cacao
1 zakje bakpoeder
Crème:
5 eieren
100 g suiker
150 g chocolade
1 zakje vanille suiker
200 g boter
100 g gemalen amandelen
2 eetlepels rum
Vulling:
1 kg bananen
1 eetlepel citroensap | Bereiding:
Klop de eieren met de suiker schuimig, voeg de cakemeel, bakpoeder en cacao geleidelijk toe. Doe het deeg in een met bakpapier bekleed bakblik (grote 40 x 32 cm) en bak hem in een voorverwarmde oven op 170°C voor 18 minuten. Rol het deeg met de bakpapier op en laat hem opgerold afkoelen. Meng de eieren, suiker en vanille suiker schuimig, kook dit au-bain-marie en voeg vervolgens de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Laat de crème een beetje afkoelen en voeg dan de boter toe. Alles goed roeren en doe als laatste de amandelen en de rum erbij. Schil de bananen en besprenkel ze met het citroensap. Rol het deeg weer uit, haal het bakpapier eraf, smeer het in met 2/3 van de crème, leg langs 1 rand 2 rijen met bananen. Rol het deeg weer op en besmeer hem met de overgebleven crème. |