Nieuws   Zoeken 

Irene's zweedse pasta met groente en biefreepjes
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. Verse pasta (bv tagliatella)
400 gr. Bieflapjes
2 wortelen
½ prei
1 gele ui
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bonenkruid
zout en (zwarte) peper
voor de kaassaus:
1 ½ eetlepel boter
1 ½ eetlepel bloem
2 dl. Slagroom (of slankroom)
2 dl. Water
1 dl. Geraspte kaas
1 eetlepel kippenfond
zout en witte peper
Bereiding:
schil de ui en wortelen in reepjes. Maak de prei schoon en snij deze in stukjes. Snij de bieflapjes in reepjes. smelt boter in een pan en roer er voorzichtig de bloem door. Lepel de slagroom en water erdoor en roer het tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en roer er vervolgens de kippenfond door. Laat deze saus zachtjes 5 minuten pruttelen in een pan zonder deksel. Zout en peper naar smaak toevoegen. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een beetje zout. Wok de groenten snel in de olijfolie en voeg het bonenkruid toe. Haal de groenten uit de pan en bak snel de vleesreepjes aan. Kruiden met zout en zwarte peper. Verdeel de pasta in (diepe) borden en giet er de kaassaus overheen. Daarna een laagje groente en maak het af met een laagje vlees. Eet smakelijk!.
Receptnummer: 13263 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Stond vorige week in de krant en is lekker en snel
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept