Nieuws   Zoeken 

Beppie's hartige cake met ham, pijnboompitten, kaas en tijm.
Ingredienten: (4 pers.):
220 gr. bloem.
1 zakje gedroogde gist.
4 eieren.
1 dl. olijfolie.
4-5 eetl. droge witte wijn.
200 gr. gekookte achterham
(in reepjes)
75 gr. geraspte oude kaas.
100 gr. gedroogde tomaten in olie
(fijngesneden).
2 eetl geroosterde pijnboompitten.
1 eetl. tijmblaadjes.
Zout/peper.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180° C. Meng in een kom bloem en gist en klop de eieren, olie en wijn erdoor tot een glad beslag. Voeg ham, kaas, tomaten, pijnboompitten,tijm en wat zout en peper toe. Bekleed een ingevette cakevorm met aluminiumfolie, vet ook het folie in. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake. 35 - 45 min. In het midden van de oven. Contrôleer of hij gaar is met bijv. Een sateprikker of breinaald. Als die droog uit de cake komt, is de cake goed. Laat de cake op een rooster afkoelen. (± 15 plakjes. )
Receptnummer: 13270 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Recept uit de Libelle.
De cake lijkt, om te zien, zoet. Maar als je weet wat er in zit, begrijp je dat hij echt hartig is!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept