Nieuws   Zoeken 

Greta's pasta met witloof, spek en tomaat.
Ingredienten: (4 pers.):
2 fijngesnipperde uien
200 gr gerookt spek in blokjes
3 witloofstruikjes in reepjes gesneden
4 tomaten
gepeld
ontpit en in blokjes.
een flinke scheut room
300 gr pasta naar keuze
olijfolie
bieslook
parmezaanse kaas
peper en zout
Bereiding:
Fruit de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie, voeg er de spekblokjes bij en laat een 4 minuutjes bakken. Voeg er dan de witloofreepjes bij en laat nogmaals 5 minuten stoven. Dan doe je er de stukjes tomaat bij en laat nogmaals een 10 tal minuutjes sudderen. Kook ondertussen de pasta. Voeg als laatste een scheut room bij de tomaten-witloofsaus en bindt de saus met wat maizena roux minuut. Voeg net voor serveren wat bieslook toe, en serveer de pasta erbij, voor de liefhebbers nog wat Parmezaanse kaas erover en smullen maar !
Receptnummer: 13321 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Kook de pasta in water met wat zout en een scheutje olijfolie, op die manier gaat de pasta niet aan mekaar kleven, na het koken de pasta spoelen met wat koud water,en er een scheutje olijfolie doormengen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept