Nieuws   Zoeken 

Virginia's pizza- en/of spaghetti- kruiden
Ingredienten: (12 pers.):
Oregano en/of marjolein 10 el
Basilicum 10 el
Salie 6 el
Tijm 6 el
Rozemarijn 4 el
Pili-pili 3 el
laurier 1 el
Bereiding:
Het ideale is om zoveel mogelijk van deze kruiden in de tuin te hebben. Dan moet je ze wel laten drogen hangend in een donkere geventileerde ruimte (best plukken vooraleer er bloemen aan staan, en 's morgens vóór de zon de essentiele olie doet vervliegen). Anders koop je deze in potjes (of zakjes = goedkoper). Je mengt alle kruiden door elkaar. De verhoudingen zijn aangeduid bij de ingrediënten. De zelf gedroogde kruiden verbrijzelen met de handen. De rozemarijn, laurier in de vijzel malen. Alles in een goed gesloten strooipot of dergelijke doen zodat het aroma bewaard blijft. Mag bij de andere kruiden staan (in het donker). Schudden voor gebruik.
Receptnummer: 13337 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
let wel er is geen look, ajuin, peper en zout bijgevoegd daar deze per recept kunnen varieren (je kan naar wens deze wel bij de mengeling voegen).
Pili-pili = scherpe rode peper: kan op zijn geheel gedroogd worden, of koop potje met de pitjes ervan.
Deze kruidenmengeling heb ik prijsgegeven na een vraag van iemand, zie daarvoor recept 11265 (als je deze mengeling gebruikt voor dit recept moet je dan geen oregano meer toevoegen wel peper en zout)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept